Mail naar advocaat: voorbeeld en tips

mail naar advocaat voorbeeld

Als u juridisch advies of vertegenwoordiging nodig heeft, is de eerste stap meestal het sturen van een e-mail naar een advocaat. Maar wat zet je in de e-mail? Als u weet hoe u de perfecte e-mail moet opstellen, vergroot u uw kansen om de informatie te krijgen die u nodig hebt en maakt u het proces voor zowel u als de advocaat vlotter en dus ook goedkoper. Hieronder geven we enkele tips, om dan af te sluiten met een voorbeeld van mail.

Wees duidelijk en specifiek

Bij het versturen van een e-mail is het belangrijk dat u duidelijk en specifiek bent over wat u vraagt. Geef zoveel mogelijk details, zodat de advocaat uw situatie goed kan beoordelen voordat hij reageert. Dit omvat het verstrekken van noodzakelijke achtergrondinformatie, zoals relevante data, namen van betrokken personen en alle andere details die relevant zijn voor uw zaak. Over het algemeen zorgt een beknopte maar grondige aanpak ervoor dat u snel en nauwkeurig antwoord krijgt.

Voeg uw contactgegevens toe

Het is ook essentieel om uw contactgegevens in het bericht zelf te vermelden, zodat de advocaat eventuele vragen kan beantwoorden of opheldering kan geven over bepaalde punten. Zorg ervoor dat u uw volledige naam, telefoonnummer, fysiek adres (indien van toepassing) en andere relevante contactgegevens.

Voeg relevante documenten toe

Tot slot, als er documenten met betrekking tot uw zaak zijn die zouden kunnen helpen context te geven of meer duidelijkheid te verschaffen, voeg ze dan samen met uw e-mail toe. Dit kunnen contracten of overeenkomsten tussen betrokken partijen zijn, gerechtelijke documenten uit eerdere procedures, brieven die tussen partijen zijn uitgewisseld voorafgaand aan juridische stappen – in wezen alles met betrekking tot uw zaak dat nuttig kan zijn voor de beoordeling van de advocaat en het begrijpen van de situatie in kwestie.

Voorbeeld mail naar advocaat

“ Geachte meester Achternaam,

Ik contacteer u aangaande een geschil met mijn huurder. Er is sprake van enkele maanden huurachterstand en de betaling hiervan wil ik nu via de rechtbank afdwingen. 

Er is nog wel één potentieel probleem: het gaat om een appartement in een groter pand met verschillende appartementen. Het appartement waarin de wanbetaler woont is momenteel niet vergund als een appartement. Is dit een probleem?

Kunnen we eventueel eens afspreken om deze zaken te bespreken? Hieronder zet ik ook even mijn telefoonnummer waarop u mij kan bereiken.

In bijlage kan u alvast een scan terugvinden van de ondertekende huurovereenkomst.

Met vriendelijke groeten,

Naam Achternaam
Telefoonnummer

Delen:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Snel een advocaat vinden

Populaire pagina's

Misschien ook interessant...

Over de auteur

Bart Gagelmans studeerde rechten aan de Vrije Universiteit Brussel. Momenteel is hij al meer dan 8 jaar actief als jurist. Via deze website helpt hij iedereen in België met het vinden van de beste advocaat en deelt hij ook gratis zijn juridische kennis. Heb je specifieke vragen of opmerkingen? Laat het hem zeker weten.
13 juridische adviezen

Ontvang vrijblijvend juridisch advies

Binnen de minuut kan je ons vrijblijvend contacteren met jouw juridisch probleem of specifieke situatie.

Wij gaan op zoek naar een advocaat met de juiste expertise die jou het beste kan verder helpen.

Hierna volgt een vrijblijvend en gratis gesprek met deze advocaat. Hierna beslis je zelf of je verder met deze advocaat wil verder werken.

Gerelateerde artikels

× Advies van advocaat nodig?