Vind snel de juiste advocaat

Hoe werkt het?

Nadat je met ons contact hebt opgenomen en jouw situatie hebt uitgelegd, gaan wij op zoek naar een advocaat die jou het beste kan verder helpen. Deze advocaat zal jou contacteren waarna je eens vrijblijvend kan afspreken. Een eerste gesprek en advies is altijd gratis. Hierna beslis jij of je verder in zee wilt gaan met de door ons voorgestelde advocaat.

advocaat antwerpen
beste advocaat vinden

Veelgestelde vragen

Het merendeel van de advocaten specialiseren zich op een bepaald gebied. Het is dus ten eerste belangrijk om een advocaat te kiezen die kennis heeft in het domein waar jij een juridisch probleem in hebt. Daarbovenop is het belangrijk om te kijken of zij betrouwbaar zijn, transparant zijn over hun kostprijs, kwaliteitsvol werk leveren en of ze gemotiveerd zijn om jou echt verder te helpen. 

Het is de taak van een advocaat om jouw belangen te verdedigen. Hij zal jou adviseren, in jouw belang bemiddelen of onderhandelen en waar nodig de verdediging voor een rechtbank op zich nemen. 

Gemiddeld kost een advocaat tussen de € 150,00 en €300,00 per uur. De uurprijs hangt af van de specialisatie en ervaring van de advocaat. Opgelet: de uurprijs is niet het enige dat telt. Een goedkopere advocaat kan duurder uitkomen omdat hij veel meer uren nodig heeft om jouw zaak te behartigen.

Een advocaat spreek je aan als ‘meester’ gevolgd door zijn achternaam. In een mail kan je meester ook afkorten naar ‘mr.’. Voorbeeldje: “Geachte meester Peeters”.

Je hebt recht op een pro deo advocaat als je als je als alleenstaande minder verdient dan 1.526 euro netto of 1.817 euro als je samenwoont met iemand. In dat geval is de bijstand door een advocaat helemaal gratis.

Via jouw lokale Bureau voor Juridische Bijstand (BJB) kan je een pro deo advocaat toegewezen krijgen als je aan de voorwaarden voldoet (zie hierboven). Er bestaat zo’n orgaan voor elke provincie. Voor Antwerpen kan je de contactgegevens bijvoorbeeld hier terugvinden.

Een provisie is het bedrag dat een advocaat aanrekent als voorschot voor zijn diensten. Helemaal in het begin zal de advocaat een inschatting maken van zijn totale kost. Dit rekent hij dan al aan.

Je bent er niet toe verplicht om altijd een advocaat in te schakelen. Echter stellen we wel vast in de praktijk dat het niet simpel is om jezelf te verdedigen voor de rechter. Bij een zaak voor de vrederechter of voor de politierechtbank gebeurt het wel eens dat iemand geen advocaat heeft. Jammer genoeg heeft dit vaak nadelige gevolgen en zal de rechter strenger optreden als je geen advocaat hebt.

Vind binnen één minuut de beste advocaat

Zit je met een juridisch probleem en wil je snel worden verder geholpen? Contacteer ons en wij gaan gratis en geheel vrijblijvend op zoek naar een advocaat die bij jouw situatie past.

× Advies van advocaat nodig?